duminică, 23 noiembrie 2014

hora scrisoricească


            Dragă Cititorule,

   Dat-am de mult sfară-n țară că noi scriem scrisori de mână și le trimitem prin poștă [că uneori se îneacă în ocean sau le ia vântul din balon – e altă poveste], iar unii și-au desprăfuit entuziaști condeiele de la naftalină. Pentru ceilalți, un pic mai greoi de urnit și încă așteptând, mai facem mici pași ce nădăjduim să se dovedească rodnici.
    Ți-am povestit [deși vag] și-n alte rânduri despre „hora scrisoricească”, iar acum vei afla concret despre ce e vorba. Ei bine, din tot acest periplu cu plicuri am învățat că oamenii [majoritatea] se mobilizează la scris doar dacă primesc răspuns, așa că ne-am gândit la un soi de joc care să le dea mai mult avânt în a-și așterne gândurile pe un petic de hârtie.
   Așadar, „pasul” e simplu: facem un „cerc” în care fiecare scrie și i se scrie, dându-ne rând săptămânal. Trebuie să fii un pic prompt: cercul se strânge până de 1 decembrie 2014 [ora 23:59], iar ca să intri-n horă trebuie să lași un scurt mesaj [la adresa georgi_ardelean_1992@yahoo.com] cu motivația ta, adăugând, bineînțeles, adresa poștală ce va deveni cunoscută și celorlalți scrisorari.
    După ce vom fi stabilit conturul, purcedem și la conținut: alegem un om al săptămânii căruia îi scriem cu toții, iar la un moment dat va veni rândul fiecăruia să primească o mulțime de plicuri însuflețite în căsuța poștală. Vom ști mereu cu o săptămână înainte cine e următorul destinatar, așa că una din condiții va fi ca scrisoarea să fie [musai] pusă lunea, așa încât să aibă timp a ajunge din toate colțișoarele țării.
     Așteptăm cu drag să intri-n horă! Poți povesti despre ea oricui crezi că i-ar surâde ideea; cu cât mai mulți scrisorari, cu atât mai bine! Nu uita să ne trimiți e-mail până de 1 decembrie, bine? În 2 decembrie vom alege deja primul destinatar.

 cu drag și entuziasm scrisoricesc