joi, 19 octombrie 2023

„Când cerul ne zâmbește”







 

...


Uneori mă minunez și eu cum trebuie să mă tragă unele cărți de mânecă să le deschid, să le descopăr și apoi să mă las fascinată de conținut... Așa s-a întâmplat și cu minunata carte de povestioare „Când cerul ne zâmbește”, pe care am terminat-o de citit copiilor astă seară. O văzusem de câteva ori, o prietenă îmi spusese că o citește împreună cu fetița, dar am ignorat-o în continuare. A trebuit să citesc câteva rânduri de-ale redactorului și un mic fragment dintr-una dintre povestiri ca să mă conving că e încântătoare. În acel moment n-am mai așteptat nimic și am cumpărat-o degrabă, de la pangarul din Nucalia.

Când le-am spus băieților că le-am pregătit o surpriză, n-a ghicit niciunul ce poate fi. I-am lăsat să-și ia pijamalele, apoi am aprins o lumânare în sfeșnic, am stins toate becurile și i-am chemat pe toți în sufragerie. Abia după aceea am scos cartea din ghiozdan și am citit Omleta Sfântului Gheorghe. Rezultatul? Niște ochișori atenți și încântați, exact ca-n fotografiile de mai sus. Am continuat așa seară de seară [mi se pare o minune că am reușit să fim consecvenți și în serile în care eram cu toții tare obosiți], cei mici abia așteptând să citim la lumina lumânării. 

Recomand cartea cu dragă inimă, e o mică bijuterie. Cele 11 istorioare sunt scurte [3-4 pagini fiecare], amuzante și pline de învățăminte, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, iar ilustrațiile blânde și sugestive dau o notă aparte. Volumul poate fi un dar pentru întreaga familie.