sâmbătă, 17 septembrie 2022

gând pentru părinți

 

...

 

„E un fapt de o deosebită măreție - să iei asupra ta răspunderea pentru o nouă viață, atât de fragedă și de gingașă, care poate îmbogăți nespus lumea, sporind în ea frumusețea, bucuria și puterea, dar care este, totodată, atât de fragilă, încât se poate frânge cu ușurință. Măreț fapt - să hrănești, să îngrijești un copil și să-i modelezi caracterul - iată la ce anume trebuie să ne gândim atunci când ne întemeiem familia. Casa noastră trebuie să fie un loc în care copiii să poată crește pentru viața cea adevărată și aleasă, închinată lui Dumnezeu. 

Niciuna dintre comorile lumii nu poate înlocui în viața vreunui om pierderea celei mai mari bogății - a copiilor săi. Uneori, Dumnezeu ne dă un dar doar o singură dată. Anotimpurile trec, dar iarăși se întorc, florile se ivesc din nou, an de an - tinerețea însă nu ne este dat să o trăim de două ori. O singură dată ne este dăruită și copilăria, împreună cu toate posibilitățile ei. Tot ceea ce vă stă în putere să faceți pentru a înfrumuseța această perioadă din viața copiilor voștri, faceți repede! 

Într-un astfel de cămin pot fi cultivate frumusețea și noblețea. Unul dintre neajunsurile vremurilor noastre este, însă, acela că în loc să ne petrecem serile în liniște, acasă, alături de familie, le cheltuim tot lucrând sau distrându-ne sau petrecând în societate.”

 

(Sfânta Împărăteasă Alexandra Feodorovna)