sâmbătă, 12 octombrie 2019

Micul Dar la 2 ani și jumătate




...

          Dragă Micule Dar,

       Acum nu mai ești cel mai mic membru al familiei noastre, și știi și tu asta. Te-ai obișnuit destul de repede cu ideea unui frățior [pe care-l strigi „bebe” sau, mai rar, „bebe Esa”] și pari să-l aștepți cu drag. M-ai înduioșat tare mult zilele trecute cu gestul de a-mi aduce două pisicuțe cu care tu nu te mai joci, dându-mi de înțeles că sunt pentru el... Pe de altă parte, uneori încă se observă faptul că ești alintatul tuturor. Spre exemplu, mașinuța roșie mult-așteptată [pe care ai găsit-o aseară când am ajuns la bunici] e doar a ta: „Buuu bebe vaaa ata” - adică Buuu să-i cumpere o altă mașină lui bebe. Toți ne avertizează că la început o să fie o perioadă de gelozie din partea ta, dar eu cred că nu va fi ceva de durată pentru că eu și tati vom fi lângă tine la fel ca până acum. Om trăi și-om vedea anul viitor!
      Vezi tu, puiule, se întâmplă multe de-a lungul unei luni, și de multe ori durează până contabilizez schimbările care survin cu tine, cu noi... [Ce bine că am jurnalul zilnic de patru rânduri, mă mai salvează el în acest caz!] Ei bine, un rezumat foarte foarte pe scurt al toamnei noastre ar fi trei pe-o trotinetă, căci ne-am plimbat zilnic de-a lungul și de-a latul Nucaliei [mi se pare fascinant că mereu observ oameni de toate vârstele zâmbindu-ți], deși nu mi-e tocmai ușor [mai ales în ultima perioadă cu burtica ce tot crește]. Apoi, am mers de câteva ori cu tramvaiul [căruia-i spui „u-tiii-tiii” și pe care te bucuri mereu să-l vezi] în centru la librărie [îți sunt recunoscătoare că înțelegi că nu te mai pot duce în brațe și accepți să mergi pe jos considerabil de mult], de unde, desigur, nu am plecat fără dar. Am pregătit împreună [oricum, mai mereu ești lângă mine când gătesc ceva] tortul aniversar al lui tati, care ți-a plăcut în special datorită numărului mare de lumânări aprinse și abia aștepți o nouă astfel de ocazie.       
      Știm că simți muzica mai mult decât noi și încercăm să-ți cultivăm, puțin câte puțin, dragul de ea. Într-o seară am reușit să ajungem la un spectacol în cadrul festivalului Eufonia și am rămas foarte plăcut surprinși [nu doar noi, ci și o mulțime de doamne pe care am constatat la plecare că le-ai cucerit] că ai stat cuminte și ai analizat instrumentiștii foarte foarte atent. Așteptăm cu drag alte astfel de ocazii - știu că tati Dar va avea grijă să mai găsească evenimente.
    Bineînțeles că am traversat și momente mai grele, viața nimănui nu e lipsită de greutăți. În perioada când am fost nevoită să merg la spital, ai făcut febră zi și noapte [de obicei nu se întâmplă ca febra ta să dureze], încât nu mai știam ce să facem să te liniștești și să-ți treacă. Nopțile erau cele mai grele, dar ne-a ajutat Doamne-Doamne și-a trecut și hopul ăsta! Oh, și câte nu vor mai veni...!
        Ar mai fi și altele, dar mai completez data viitoare...

Cu nespus drag de tine,
mami