miercuri, 30 decembrie 2020

fine de an. anul lui Teo.




 ...


Clătinător pentru unii, debusolant pentru alții. Adjectivele caracteristice anului pandemic care se încheie sunt nenumărate, diferite pentru fiecare dintre noi, în funcție de ce-am trăit și cum am trăit. 

Pentru noi a fost un an în care-am încercat să continuăm să trăim normal, apreciind viața pentru frumusețea și neprevăzutul ei, pentru ca să le putem oferi copiilor noștri o copilărie liniștită și fericită. Mai presus de orice altceva, 2020 a fost anul în care s-a născut Teo, dragul nostru Teodoraș îngeraș, puiul de om pentru care-am redeschis capitolul bebelușenie [cu toate subcapitolele lui]. A fost totodată anul în care George a crescut mai mult și a învățat mult mai multe lucruri decât înainte, schimbarea majoră petrecându-se odată cu nașterea fratelui mai mic.

Mon âme soeur, adică soțul meu, și-a căutat un nou ritm și-un echilibru, încercând totodată să mă îngăduie pe mine, cea mult-pretențioasă, și să fie un model pentru băieți. În ceea ce mă privește, nu-mi amintesc cu ce așteptări am pornit la începutul lui Gerar, dar îmi vin în minte acum cuvintele unei mătuși înțelepte, mama Ană, cu care ne-a trimis tata la cutreierat pădurea în copilărie: „Lași lucrul dintr-un an și faci copilul cârlan!” Și cu copii mici, chiar așa e! Dar nici că e lucru mai important decât acesta când ești mamă...